Боротьба з льодом: чим обробляти доріжки взимку (дієві способи)

Найбільш популярним методом боротьби з льодом на доріжках є використання солі. Під впливом солі лід поступово розчиняється і перетворюється на воду. Важливо враховувати, що солона вода замерзає лише при екстремально низьких температурах, нижче -60 градусів.

Однак застосування солі має свої недоліки, зокрема, негативний вплив на ґрунт і навколишнє середовище, шкідливість для рослин і тварин. Тому важливо обережно розсипати сіль на доріжках, уникати потрапляння на зелені зони і забезпечити відсутність доступу тварин до обробленої території, - повідомляє прес-служба ТСН.

Щоб прискорити процес розтанення льоду, можна використовувати теплу воду, яку слід бризкати на місця, де розподілена сіль. Після 15 хвилин слід прибрати суміш лопатою, щоб уникнути повторного замерзання.

Іншим способом боротьби з льодом є використання алкоголю. Спирт замерзає за температур -50 градусів, що допомагає розтопити лід швидше і запобігає його утворенню в майбутньому. Суміш води та ізопропілового спирту (в пропорції 1:1) слід розпилювати на лід, чекати 15-30 хвилин, а потім прибрати все металевою лопатою.

Якщо лід стійкий, то рекомендується зачекати найтеплішу годину дня і полити ділянку гарячою водою або водою, змішаною зі столовим оцетом. Цей метод також може виявитися ефективним при використанні розсолу, залишеного після солених огірків, який можна попередньо застосовувати на доріжках, щоб запобігти утворенню льоду.



Переглядів: 415
Поширень: 0

Останні новини