Кіт скидає речі з поверхні на підлогу: причини цієї поведінки та як відучити

Власники котів можуть часто спостерігати таку картину: кіт спокійно дивиться на якийсь предмет, а потім той "раптово" падає на підлогу. Після цього кіт як ні в чому не бувало продовжує спокійно спостерігати на нього згори. Це може стосуватися різних предметів, таких як горнятка на столі, декор на полиці або будь-що інше. Чому коти так вчиняють? Цьому є логічні пояснення, - повідомляє редакція zaxid.net.

Чому коти скидають предмети на підлогу

Є кілька причин такої поведінки. Ось кілька з них:

Інстинкти. Коти - хижаки, і їх приваблюють різні об'єкти, які попадають в їхнє поле зору. Особливо це стосується рухливих об'єктів, які можна ловити, вполювати і з'їсти. Привертання уваги. Іноді коти скидають речі щоб привернути увагу людей. Вони швидко розуміють, що власник реагує на них, коли вони ведуть себе таким чином. Нудьга. Якщо коту нудно або він не отримує достатньо інтелектуальної стимуляції, він може вирішити розважити себе самостійно. Особливо це стосується ситуацій, коли кіт залишається вдома один. 

Як зупинити небажану поведінку кота

Щоб припинити небажану поведінку кота, важливо визначити її причини. Зверніть увагу на такі аспекти:

    Коли і де кіт перевертає речі? Чи є в цей час поблизу люди? Чи кіт просить уваги перед цим або, може, голодний тощо?

Також важливо вивчити свою реакцію на скидання котом предметів. Чи привертає ця поведінка вашу увагу? Чи годуєте, гладите його, спілкуєтеся? Чи кладете скинуті речі назад, дозволяючи коту повторити шкоду? Несвідомо власники можуть підсилювати таку небажану поведінку у тварин.

Розгляньте своє помешкання з точки зору кота: чи є тут місце для лазіння і ховання? Чи є достатньо різноманітних іграшок? Якщо тварині бракує розваг, перекидання предметів може стати його спробою розважити себе під час нудного дня.

Коли ви зрозумієте причину поведінки кота,  зробіть наступне:

    Організуйте простір у помешканні, приховавши крихкі предмети в недосяжному для кота місці. Наповніть простір тим, що любить кіт – дряпалками, іграшками, поличками, коробками тощо. Контролюйте свої реакції, уникайте несвідомого підсилення небажаної поведінки. Звертайте увагу на кота, коли він веде себе позитивно. Грайте з котом – кидайте іграшки, давайте смаколики, вчіть нові трюки.

Зайнятий цікавими справами, кіт може припинити скидати речі.



Переглядів: 455
Поширень: 0

Останні новини