Аварії на залізничних переїздах у 2023 році: Укрзалізниця повідомила статистику

У 2023 році, в рамках постійної турботи про безпеку, Укрзалізниця спільно з правоохоронними органами провела понад 2,5 тис. рейдів для перевірки виконання правил утримання залізничних переїздів. На 354 переїздах було проведено додаткове розчищення захисних лісових насаджень з метою покращення видимості.

"На жаль, маємо і сумну статистику: впродовж 2023 року на об’єктах Укрзалізниці сталося 63 дорожньо-транспортні пригоди, у яких 10 осіб загинули та ще 10 отримали травми", - зазначено в повідомленні.

Виявлені причини аварій включають виїзд на переїзд на заборонений сигнал, перетин колій поза спеціальними переїздами, об’їзд опущеного шлагбаума або рух через переїзд під шлагбаумом, що почав опускатися.

Укрзалізниця закликає водіїв суворо дотримуватися правил дорожнього руху. Економія декількох хвилин не варта вашого життя чи здоров'я пасажирів. Настав час спільно дбати про безпеку на дорогах.

Кожна транспортна пригода на залізниці призводить до затримок в русі поїздів, запізнень тисяч пасажирів, тривалої психологічної реабілітації локомотивних бригад. Однак найстрашніше – до втрати чийогось життя і здоров’я. Давайте разом робити все можливе для запобігання таким трагедіям.



Переглядів: 689
Поширень: 0

Останні новини