Вінничан закликають не втручатися в роботу вентиляційних каналів та самостійно не замінювати газові прилади

Під час опалювального сезону зростає кількість нещасних випадків та аварій, пов’язаних з неправильною експлуатацією чи монтажем систем опалення, пошкодженням димових та вентиляційних каналів житлових будинків. Щоб не трапилось трагедії, працівники спеціалізованих підприємств постійно проводять відповідні перевірки. 

Зазвичай, переважна більшість аварій та нещасних випадків при використанні газу в побуті трапляється під час опалювального сезону. У цей час зростає кількість пожеж в житловому секторі через необережне поводження з вогнем, порушення правил користування обігрівальними приладами.

Люди самі наражають себе та інших на небезпеку. Наприклад, деякі власники квартир у багатоповерхових панельних будинках виламують перестінки між приміщенням кухні та комори, збільшуючи таким чином площу кухні. А у цих перестінках проходять спільні з іншими квартирами інженерні мережі, вентиляційні канали та шахти. Як результат, люди позбавляють запроектованої вентиляції своїх сусідів з нижніх поверхів та наражають  на небезпеку мешканців всього будинку. Тому що у разі витоку газу метану, який вдвічі легший за повітря, він накопичується в одному місці, не маючи можливості по вентиляційному каналу вийти назовні, і може вибухнути. Також до отруєння мешканців квартири чадним газом може призвести встановлення на кухні чи у санвузлах витяжної вентиляції з примусовим електровентилятором.

До нещасних випадків може призвести і самовільне встановлення або заміна газових приладів. Порушуючи такі елементарні правила, люди ризикують своїм здоров’ям і життям.



Переглядів: 2321
Поширень: 0

Останні новини