Українці можуть вдома створювати FPV-дрони: як це зробити

В Україні запустили проєкт "Народний дрон" від Victrory Drones фонду технологічної допомоги Dignitas, у межах якого українці можуть навчитися у домашніх умовах створювати FPV-дрони, як повідомляє Суспільне. 

Про це повідомив міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

Він пояснив, що "Народний дрон" — це інженерний курс, який навчить, як удома зібрати 7-дюймовий FPV-дрон.

"Під час навчання отримаєте доступ до лекцій, будуть Zoom із лекторами, перелік компонентів та мастхев інструментів і матеріалів, які треба придбати, а також доступ до спільноти інженерів, де можна радитися й ставити запитання", — зазначив міністр.

Готовий FPV-дрон після курсу потрібно надіслати інструкторам Victory Drones. Після цього безпілотник проходить перевірку якості збірки й випробування з вагою. Якщо тест успішний — дрон передадуть військовим.

Зареєструватися можна за посиланням. Участь у курсі безкоштовна, однак слухачу потрібно буде самостійно придбати компоненти для збірки дрона за наданим списком.

"Учасники курсу вже передали військовим понад 100 безпілотників. Загалом більш ніж 80% з них надійшли на перевірку до інструкторів Victory Drones у гарному робочому стані, решту треба було дещо допрацювати", — додав Федоров.


Теги: Україна

Переглядів: 682
Поширень: 0

Останні новини