Вінниччина посіла 8 місце за рівнем цифрової трансформації в Україні

Опублікували Індекс цифрової трансформації регіонів за 2023 рік. Вінницька область опинилася на 8 місці. В лідерах - Дніпропетровщина, Львівщина та Полтавщина. 

Підсумки року підбили у Міністерстві цифрової трансформації.  

"Індекс є одним з інструментів вимірювання рівня цифрової трансформації в державі. Запропонована методика ґрунтується на комплексному підході та дає змогу вимірювати як цифрові послуги, так й інфраструктуру, а також процес оцифрування в ОВА та територіальних громадах. Максимальний можливий індекс — 1 бал, він відображає показники спроможності в економіці, цифрових навичках, інфраструктурі, публічних послугах та цифровій трансформації органів місцевого самоврядування", - йдеться у повідомленні.

Регіони оцінювали за вісьмома основними показниками:

Інституційна спроможність; Розвиток інтернету; Розвиток Центрів надання адміністративних послуг; Впровадження режиму «без паперів»; Цифрова освіта; Візитівка області; Проникнення базових електронних послуг; Галузева цифрова трансформація.

Цьогоріч Вінниччину оцінили в 0,777 бала, що в загальному рейтингу відповідає восьмому місцю. Середній показник у межах України дорівнює 0.632 бала. Найвище значення зафіксовано в Дніпропетровській (0.908), Львівській (0.891) та Полтавській (0.833) областях. 



Переглядів: 291
Поширень: 0

Останні новини