Судитимуть прихильницю Путіна з Вінниці, яка працює на пропаганду рф

У Вінниці судитимуть 32-річну Тетяну Грабович. Колаборантка входить до складу топменеджменту центрального офісу “Роснафти”, пише книги та пісні, а також вихваляє Путіна і заперечує існування України.

Про це повідомляють у пресслужбі Вінницької обласної прокуратури.

“За даними сторони обвинувачення, колишня вінничанка з 2015 року почала працювати у Москві з провладними структурами та організаціями, а згодом стала членом всеросійської політичної партії “Единая Россия”. Свою проросійську позицію та партійну риторику зрадниця публічно демонструвала у соцмережах, публікуючи матеріали на підтримку путінського режиму й водночас паплюжачи Україну та її народ”, - йдеться у повідомленні.

Також відомо, що вінничанка схвалювала анексію Криму та Донецької і Луганської областей у 2014 році, а у 2022 році - окупацію Херсонської та Запорізької областей і їх так зване “приєднання” до РФ. Крім того, фігурантка закликала військовослужбовців ЗСУ скласти зброю перед росіянами. 

У грудні 2022 року прокремлівська активістка провела у Москві публічну презентацію книги власного авторства “Украина как культурное наследие России: от основания - до краха”. У ній українську Революцію Гідності зрадниця назвала “кривавим переворотом”, а українську владу “неонацистським режимом” та повторила усі популярні наративи “русского мира”

“Прокурори скерували до суду обвинувальний акт стосовно 32-річної уродженки Вінниці, нині жительки Москви, за обвинуваченням у закликах до повалення конституційного ладу в Україні. А саме: здійсненні інформаційної діяльності на підтримку держави-агресора, пропаганду війни та звеличення окупантів (ч. 2 ст. 109, ч. 1 ст. 110, ст. 436, ч. 2 ст. 436-2 та ч. 6 ст. 111-1 Кримінального кодексу України). Протиправна діяльність жінки документувалася за процедурою in absentia та підтверджена відповідними експертизами. Наразі їй загрожує до 12 років в’язниці”, - додали у прокуратурі.



Переглядів: 338
Поширень: 0

Останні новини