Верховна Рада України розблокувала підписання законопроекту щодо легалізації медичного канабісу

Народні депутати, на засіданні у парламенті 16 січня, відхилили проект постанови щодо скасування рішення про прийняття у другому читанні та в цілому проекту закону "Про легалізацію медичного канабісу" (№7457). Про це пише РБК-Україна за інформацією з Telegram-каналу народного депутата Ярослава Железняка. 

Постанова №7457п була зареєстрована 27 грудня минулого року, ініціаторами стала група нардепів. Проте, відмову від цієї блокуючої постанови підтримано на засіданні.

"Рада розблокувала підписання законопроекту про медичний канабіс", - відзначив Железняк.

Наразі, після цього кроку, законопроект може очікувати підписання лише середині січня наступного року. Потім необхідно буде чекати на підпис президента, і з урахуванням шестимісячного періоду, закон вступить в силу не раніше липня 2024 року.

У лютому 2023 року законопроєкт про використання медичного канабісу отримав підтримку у профільному Комітеті Ради. Президент Володимир Зеленський також висловився за легалізацію медичного канабісу та використання таких ліків для тих, хто має такі потреби.

21 грудня 2023 року, у другому читанні, український парламент підтримав легалізацію медичного канабісу, відкриваючи шлях для використання конопельних ліків, їх виробництва та наукових досліджень. Загалом "за" проголосували 248 нардепів. Закон має вступити в дію не раніше липня 2024 року, після розробки всіх необхідних підзаконних актів і наказів протягом шести місяців.



Переглядів: 357
Поширень: 0

Останні новини