У Сумській області судили чоловіка, який погрожував здати позиції ЗСУ, якщо його мобілізують

За інформацією прес-служби ТСН, у судовому рішенні Білопільського районного суду Сумської області вказано, що чоловіка з області засудили до іспитового терміну через його позитивні висловлювання про Володимира Путіна та росію. За інформацією суду, у червні 2023 року під час  професійно-психологічного відбору на військову службу чоловік висловлював підтримку росії та Путіна, стверджуючи, що  "ЗСУ обстрілюють цивільних та мародерять і "здали" Маріуполь, якому краще бути у складі росії". Він також виражав тугу за колишнім президентом Януковичем і вважав окупацію за прийнятний варіант. Чоловік також заявив, що в разі мобілізації готовий здатися в полон і передати росіянам координати ЗСУ.

"Президент рф Путін все робить правильно і я повністю погоджуюся з його діями, захопленням територій України та вбивством мирного населення України. Жити в складі росії краще. Як приклад, Мелітополь, в якому після окупації люди стали жити краще, ніж за часів України", - заявив підозрюваний. 

Підозрюваний також заявив, що у випадку його мобілізації він негайно здасться до полону та передасть усі локації Збройних Сил України. Чоловік також додав, що зробить це через те, що його дядько служить в окупаційній армії.

Під час досудового розслідування підозрюваний визнав свою провину і уклав угоду з прокурором. Суд прийняв рішення визнати чоловіка винним за ч. 1 ст. 436-2 Кримінального кодексу України і засудити його до 1 року іспитового терміну, відповідно до вимог прокуратури.



Переглядів: 382
Поширень: 0

Останні новини