Холодний душ вранці: 3 причини, чому ви повинні його спробувати

Чи насправді процедура холодного душу призводить до поліпшення вашого здоров'я та настрою? Про це пише ua-vestnik.com.

За словами Уїлла Ахмеда, генерального директора фітнес-центру Whoop в Німеччині, крім медитації та фізичних вправ, холодний душ вранці, який сприяє підвищенню концентрації уваги і піднімає настрій, визначається принципом "чим холодніше, тим краще".

Його думку підтримують інші прихильники охолодження вранці. Щодо впливу процедури холодного душу на організм, дослідники висловлюють різні точки зору, але існує певна згода стосовно численних переваг.

Перевага № 1: холодний душ полегшує біль

Найбільш поширеною вигодою для здоров'я є зменшення болю, пов'язаного з холодним купанням. Холод зумовлює звуження кровоносних судин, що призводить до зменшення інтенсивності болю.

Перевага № 2: регуляція температури тіла

Холод допомагає організму після тренувань у спортзалі ефективно регулювати температуру, запобігаючи перегріванню.

Перевага № 3: швидке пробудження і підвищення настрою

Наукові дослідження свідчать, що холодний душ може поліпшити настрій. Він стимулює симпатичну нервову систему, збільшує вивільнення ендорфінів та норадреналіну. Крім відчуття бадьорості від холоду, ви також почуєте себе трохи щасливіше.

"У шкірі багато рецепторів холоду, і холодний душ посилює електричні імпульси в мозок, що підвищує рівень норадреналіну. Це підвищує концентрацію уваги та вивільнення ендорфінів, роблячи вас щасливішими."

Важливо зберігати самовладання під час процедури охолодження. Контролюйте своє дихання, піддаючи себе впливу холоду, лише тоді ви зможете отримати вигоди, згадані вище. Відсутність контролю може призвести до легкої паніки, а це може мати негативний вплив на серцебиття та ритм серця.



Переглядів: 323
Поширень: 0

Останні новини