Готуємося до першого в історії автоматичного перерахунку пенсій, - Гройсман

Пенсійна система України працює стабільно, і зараз, після ухвалення Державного бюджету на 2019 рік, фахівці готують технічні умови для першого в історії автоматичного перерахунку пенсій: для військових пенсіонерів – з 1 січня 2019 року та інших категорій громадян – з 1 березня 2019 року. Про це йшлося під час наради Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана з Міністром соціальної політики Андрієм Ревою та Головою Пенсійного фонду Євгеном Капінусом.

Як відзначили учасники наради, вся робота ведеться з випередженням графіка – без збоїв і за чітким планом. Ситуація повністю контрольована, в плановому порядку вирішуються більшість питань.

Глава Уряду наголосив, що вся система має бути підготовлена. «У нас є три етапи: з 1 грудня – підняття мінімальної пенсії, 1 січня – перерахунок пенсій військовим пенсіонерам, з 1 березня – автоматичний перерахунок пенсій іншим категоріям громадян. Система має бути готова, - сказав Володимир Гройсман. – Прошу забезпечувати і далі ритмічну роботу всієї пенсійної системи і роботу всіх регіональних управлінь Пенсійного фонду – аби і в регіонах все було стабільно».


Теги: пенсії


Переглядів: 4870
Поширень: 8

Останні новини