Ожеледиця у Вінниці: як комунальники борються з ожеледицею

Уночі у Вінниці почався дощ, а при температурі нижче нуля утворився лід на дорогах. З 2 години ночі комунальна техніка активно працює, щоб уникнути ожеледиці. Працівники КП "Вінницьке шляхове управління" розчищають сніг та посипають дороги протиожеледними реагентами, заради забезпечення безпроблемного руху муніципального транспорту та забезпечуючи зручний транспортний доступ вінничанам для виконання їхніх щоденних справ. 

За словами директора департаменту комунального господарства та благоустрою Вінницької міської ради Юрія Семенюка, завдяки координованій роботі комунальних працівників, усі види громадського транспорту можуть безперешкодно пересуватися по місту.

“До ранку снігоприбиральна техніка встигла зробити кілька об’їздів містом, прибираючи сніг та обробляючи автошляхи протиожеледними засобами. Триває робота і на тротуарах міста, де пішоходи мають почуватися комфортно. Ми просимо водіїв без зайвої потреби не користуватися приватними авто, надаючи перевагу громадському транспорту. І також просимо не залишати автівки на узбіччях та інших невстановлених місцях для паркування, щоб не перешкоджати роботі комунальної техніки”, – наголосив Юрій Семенюк.

Загалом до роботи з прибирання задіяні 22 одиниці спецавтівок та 113 людей. Паралельно триває прибирання на вулицях приватного сектору і старостинських округів Вінницької громади.

Тим часом комунальники наводять лад і в дворах багатоповерхівок. Як повідомили в департаменті житлового господарства міськради, на прибудинкові території двірники вийшли близько шостої години ранку. Загалом, в дворах працює понад 250 працівників з комплексного прибирання управлінських компаній міста. Вони посипають протиожеледною сумішшю виходи з під'їздів, тротуари, доріжки, а також території контейнерних майданчиків. За потреби, на дворових територіях, проводиться розчистка залишків талого снігу.



Переглядів: 361
Поширень: 0

Останні новини