Зимові перегони на тюбах: МКГШ спільно з міською радою організували незабутній захід для дітей пільгових категорій

Учора, 17 січня, відбувся захід для дітей Вінниці та внутрішньо переміщених осіб, організований Міжрегіональним координаційним гуманітарним штабом спільно з Вінницькою міською радою. Понад 100 учасників, включаючи дітей з пільгових категорій, ВПО, а також дітей Захисників та Захисниць, мали можливість відчути радість зимового відпочинку.

Більше 200 тюбів були розставлені по спеціально облаштованій території, де хлопчики та дівчатка влаштовували веселі змагання і швидкі спуски. Маленькі екстремали демонстрували свої навички, весело кричали та сміялися, наповнюючи повітря позитивними емоціями. Багато дітей разом із батьками спускалися на тюбах, насолоджуючись спільно проведеним часом та конкуренцією.

«Ми спільно з координаторами вирішили урізноманітнити дозвілля малечі та цього разу організувати саме таку подію, щоб дітки змогли насолодитися зимовими розвагами. Катання на тюбах – це проста та доступна форма розваги, яка принесе радість і відкриє дітям нові можливості», – зауважила депутатка Вінницької міської ради та координаторка Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу Світлана Ярова.

Однією з найбільш вразливих та важливих груп населення є діти, переконаний депутат Вінницької міської ради та координатор Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу Тарас Присяжнюк.

«Ми розуміємо важливість зимових розваг для дітей, отож сьогодні і надалі плануємо забезпечити ще більше діток позитивними емоціями. Такі розваги також сприяють соціальному, культурному та пізнавальному зростанню дітей. Вони дають можливість вчитися новим видам спорту, розвивати кмітливість та моторику, підтримувати здоровий спосіб життя та показують, що світ багатий на цікаві речі», – коментує Тарас Присяжнюк.

Своїми враженнями від катання на тюбах поділилась маленька Аня. Вона вперше спробувала такий відпочинок, але отримала море приємних вражень: «Дякую за таку акцію та можливість разом з однолітками покататись на гірках», – каже дівчинка.

Як підсумував депутат Вінницької міської ради та координатор Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу Дмитро Мира, такі заходи організовуються для дітей в межах акції «Діти мають право на дитинство» і мають основну мету – відволікти найменших мешканців громади та гостей міста від повсякденних тривог й створити позитивні емоції попри війну.

«Дітям необхідно дарувати позитив та нові враження. Тому ми не зупиняємось й підтримує різні категорії населення», – підкреслив Дмитро Мира.

Міжрегіональний координаційний гуманітарний штаб створено в березні 2022-го року спільним рішенням вінницької обласної та міської рад. Штаб створено на період дії воєнного стану для координації зусиль місцевого самоврядування, бізнесу та волонтерів по допомозі армії (силам оборони України). Очолює штаб Володимир Гройсман



Переглядів: 409
Поширень: 0

Останні новини