У Вінниці підняли прапор Національного олімпійського комітету України: заради підтримки українських спортсменів

З 19 січня по 1 лютого 2024 року у Канвондо, Республіка Корея, відбудуться IV зимові Юнацькі Олімпійські ігри. У Вінниці, під час Всеукраїнської церемонії «Свято олімпійського прапора», було піднято прапор Національного олімпійського комітету України для вираження підтримки українським спортсменам, які візьмуть участь у змаганнях.

Участь в урочистій церемонії підняття Олімпійського прапора, взяли: виконавчий директор Відділення Національного олімпійського комітету України у Вінницькій області Сергій Пліхта; Заслужений тренер України з боксу, Заслужений тренер України з універсального бою, Заслужений працівник галузі фізичної культури та спорту, голова комітету по фізичній культурі та спорту Сергій Краєвський; учасник літніх Олімпійських ігор у Пекіні, український легкоатлет, який спеціалізується на спортивній ходьбі, 14-разовий чемпіон України зі спортивної ходьби на дистанції 20 км Андрій Ковенко; бронзова призерка Олімпійських ігор у Пекіні з веслування на байдарках і каное, чемпіонка Європи, багаторазова призерка Кубків світу, заслужений майстер спорту з веслування Ганна Балабанова; майстер спорту міжнародного класу з боксу, чемпіон України 2015 року, чемпіон Кубків України, 5-разовий призер чемпіонатів країни, учасник Олімпійських Ігор в Ріо-де-Жанейро 2016 року Денис Солоненко; Майстер спорту з легкої атлетики, учасник І Юнацьких Олімпійських ігор Вадим Адамчук.

Денису Солоненку та Ганні Балабановій було надано честь підняти стяг Національного олімпійського комітету України. В рамках цього заходу також брали участь команда вінницьких хокеїстів із шайбою та вихованки відділення волейболу міської дитячо-юнацької спортивної школи № 3.

З нагоди цієї події серед дітей була проведена вікторина, спрямована на перевірку їхніх знань щодо Олімпійських ігор. За правильні відповіді хлопчики та дівчатка отримали подарунки від комітету по фізичній культурі та спорту Вінницької міської ради, які включали в себе волейбольні, баскетбольний та футбольний м'ячі для розвитку навичок у різних ігрових видах спорту.

Крім того, всі учасники церемонії підняття прапору отримали сувеніри від Національного олімпійського комітету України у Вінницькій області.

Як розповів голова комітету по фізичній культурі та спорту Вінницької міської ради Сергій Краєвський, Україну в IV зимових Юнацьких Олімпійських іграх, які вже зовсім скоро розпочнуться у провінції Канвондо, представлятимуть 44 юних олімпійці – 24 юнаки та 20 дівчат.

За словами директора Відділення Національного олімпійського комітету України у Вінницькій області Сергія Пліхти, учасники цих змагань вже перебувають в олімпійському містечку та готові до змагань. Спортсмени Національної збірної команди України вибороли право змагатися у 12 з 15 спортивних дисциплін, що ввійшли до програми ЮОІ-2024. Змагатимуться у гірськолижному спорті, біатлоні, керлінгу, лижних гонках, лижному двоборстві, стрибках на лижах із трампліна, санному спорті, скелетоні, сноубордингу, фігурному катанні на ковзанах, фристайлі та шорт-треку.

«Доброю традицією у Вінницькій територіальній громаді стало підняття прапора Національного олімпійського комітету України в межах проведення Всеукраїнської церемонії «Свято олімпійського прапора». І сьогодні, ми як ніколи зобов’язані нашим Захисникам і Захисниця, за можливість навчатись, змагатись та відстоювати спортивну честь на IV зимових Юнацьких Олімпійських іграх. Впевнені, що українські спортсмени продемонструють усьому світу нашу відвагу та міць і наш Гімн лунатиме неодноразово», – говорить Сергій Краєвський.



Переглядів: 523
Поширень: 0

Останні новини