Житлове питання дітей-сиріт: наступного року держава спрямує 28 млн.грн. для придбання житла

Про це повідомив Голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій 26 листопада під час вручення ключів від квартир та сертифікатів на право власності двом дітям-сиротам Козятинського району.

Вітаючи юнаків із отриманням власного житла, Валерій Коровій зазначив: «Минулого року вперше Урядом було прийнято рішення щодо надання коштів для придбання житла для дітей-сиріт та осіб з їх числа. Протягом 2017-2018 років, завдяки ініціативам Президента України та Уряду, область отримує субвенцію з державного бюджету на придбання житла для цієї категорії громадян. Ця програма діятиме також в 2019 році, і Вінниччина наступного року отримає 28 млн. гривень на придбання житла для дітей-сиріт».

Очільник області також зазначив, що допомога дітям-сиротам – це першочергове завдання обласної та місцевої влади.  «Ці квартири – це найменше, що ми можемо для них зробити.  В області понад 600 дітей-сиріт, які потребують власного житла. Завдячуючи прийнятій 15 листопада 2017 року постанові Кабінету Міністрів України № 877, діти-сироти отримують  омріяне власне житло, а це досить суттєва допомога, яка за декілька років, я переконаний,  дасть значні результати», – наголосив Валерій Коровій. 

Тож двоє дітей-сиріт з Козятинського району стали власниками двох квартир: Анатолій Мамчур – в Глуховецькій об’єднаній територіальній громаді, Михайло Мазур – в місті Козятині. До цього часу діти проживали в помешканнях своїх опікунів, і перебували на квартирному обліку. Це найперші «щасливчики» в районі, які отримали ключі від власних помешкань. На придбання житла для них обласною державною адміністрацією було спрямовано 616 тисяч 179 гривень субвенції з державного бюджету.




Переглядів: 1984
Поширень: 0

Останні новини