Підтримка національних традицій та культури: вінницька молодь згуртувалась заради патріотичної акції

Сьогодні, 19 січня, активна молодь міста зібралася, щоб власноруч створити різні вироби для подальшого використання в благодійній справі. Протягом двох годин вони працювали в хабі "Місто змістів", де не лише продуктивно творили, а й отримали позитивні емоції в компанії однодумців. Учасники виготовляли традиційні ляльки-мотанки та плели патріотичні браслети.

«Загалом традиція виготовлення ляльок-мотанок є поширеною в Україні і має глибоке коріння в народній культурі. Ляльки-мотанки символізують єдність та солідарність між людьми. Сьогодні наші активні юнаки і юначки виготовили мотанки та патріотичні браслети, аби згодом, подарувати їх містянам, 22 січня, в День Соборності України. Адже саме цей день символізує об'єднання різних регіонів та народів в єдине ціле», – розповіла начальниця відділу молодіжної політики ВМР Юлія Мончак.

Вона також додала, що вінницька молодь дуже свідома та креативна і регулярно ініціює проведення таких добрих та патріотичних акцій.

"Ми прислухаємося до ідей нашої молоді, підтримуємо такі свідомі ініціативи, присвячені зміцненню нашої державності. Будемо продовжувати й надалі гуртувати молодих вінничан", — додала вона.

За словами очільниці Вінницької молодіжної ради Марії Маєвської, такі заходи сприяють підтримці національних традицій та культури, а також — об'єднанню містян у важливі дати для країни.

"Такі події є дуже важливими та цікавими для молоді Вінниці, а ці сувенірні подарунки, які ми підготували, стануть особливим символом Дня Соборності України", — підкреслила Марія Маєвська.



Переглядів: 416
Поширень: 0

Останні новини