Жував колоски та пив воду з бур'яну: неймовірна історія виживання військового з Вінниці, який опинився в тилу ворога

Військовий із Вінниці, відомий під позивним «Хохол», після тривалого бою, впродовж двох днів та трьох ночей повз до своїх побратимів. Він не мав при собі їжі, води, годинника та компаса, лише автомат із двома магазинами набоїв, ніж, ікону та окрему кулю для себе.

Руслан є членом спеціального підрозділу "Артан" і отримав свій позивний випадково, оскільки його кум називає його так вже більше 20 років, і сам Руслан не вважає це образливим.  Каже, хохол – це «син неба», тож для позивного підходить ідеально, - повідомляє міська рада.

Під час операції на Куп'янському напрямку в жовтні минулого року Руслан опинився в тилу російських військ, знаходячись в лісі між ворожими позиціями. Щоб врятувати себе, йому довелося повзти дуже повільно, тісно притискаючись до землі. У цей час його побратими вважали його загиблим, а його дружина  замовила місце на кладовищі.

Руслан зумів проповзти три з половиною кілометри, долавши відстань по 10 метрів, і потім відпочинок заради відновлення сил і дихання. Він виживав, жував колоски та пив воду з бур'яну, ледь врятувався від ворожого снайпера. 

Його стан був настільки важким, що лікарям залишилося всього 12-14 годин для порятунку. Перед тим, як втратити свідомість, Руслан зміг зателефонувати своїй дружині та повідомити, що він живий.



Переглядів: 520
Поширень: 0

Останні новини