Чому скасували мораторій на відключення електроенергії: відповідь міністра енергетики України

Міністр енергетики України Герман Галущенко повідомив, що мораторій на відключення електроенергії за борги було скасовано через систематичні випадки неоплачених платежів з боку населення. Він зазначив, що мораторій використовувався несправедливо, особливо в регіонах, віддалених від лінії фронту, - повідомляє прес-служба ТСН.

"Ми давно спостерігали за ситуацією. Дійсно, від початку великої агресії ми одразу ухвалили рішення, яке забезпечило, що електроенергію споживачам не відключатимуть. Але зараз ми побачили, що, на жаль, почалися зловживання цим мораторієм", — сказав він.

Галущенко зауважив, що не вносили оплату за світло в тих регіонах, які не мають прямого зв'язку з бойовими діями. Він підкреслив, що скасування мораторію не означає автоматичного відключення світла всім споживачам, але наголосив на необхідності розгляду кожного випадку індивідуально.

Міністр також зазначив області з найвищою заборгованістю за електроенергію, зокрема, Київську та Чернівецьку області. Там суми боргів складають 2 мільярди та 1 мільярд гривень відповідно.

Додатково: 

У грудні 2023 року уряд скасував мораторій на відключення світла за несплату комунальних послуг, але умови мораторію залишилися в силі для окупованих територій та там, де тривають бойові дії. Рішення скасувати мораторій було прийнято через зростання боргів, особливо серед заможних громадян, які часто не сплачують за комунальні послуги.



Переглядів: 449
Поширень: 0

Останні новини