У музеї Вінниці відбудеться презентація книги «Вінницьке намісництво (деканат) Русько-Католицької Церкви у XVIII ст»: вхід вільний

Музей Вінниці запрошує всіх зацікавлених на виставку нової книги  «Вінницьке намісництво (деканат) Русько-Католицької Церкви у XVIII ст.: дослідження, публікація актів візитацій». Авторами цієї двотомної праці є визначені науковці - Арсен Зінченко, провідний дослідник музею, та Олександр Петренко, заступник директора Державного архіву Вінницької області і кандидат історичних наук, - повідомляє міська рада.

Перший том книги приділяється історії Вінницького унійного деканату, а саме адміністративному округу греко-католицької церкви у XVIII столітті. Дослідження включає в себе розповіді про парафії та церкви, що входили до складу Вінницького деканату, а також біографії священиків і їх правовий статус. Другий том складається з актів візитацій парахій Вінницького деканату за період з 1720 по 1790 рік.

Історики уточнюють, що візитаціями називали практики ревізії та інспекції церковного майна. «Відповідно акти візитацій парохій Вінницького деканату дають змогу дізнатися більше про матеріальну сторону діяльності тогочасних унійних церков. У книзі подано як оригінальний текст польською мовою, так і переклад українською», – зазначили у Музеї Вінниці.

Презентація книги за участі обох авторів відбудеться завтра, 23 січня, у приміщенні Музею Вінниці (вулиця Симона Петлюри, 15-А).

Початок о 15:00. Вхід вільний.



Переглядів: 440
Поширень: 0

Останні новини