Справа на 6 мільйонів гривень: на Вінниччині викрили масштабну підпільну мережу збуту підакцизних товарів

Загалом, в межах проведення спецоперації «Акциз», було проведено 11 обшуків у п’яти містах Вінницької області за місцями зберігання та продажу тютюнових виробів й електронних сигарет, два з яких – на складах у Вінниці. Вилучили майже 85 000 пачок сигарет невідомого походження, понад 600 електронних цигарок з заправками до них картриджами, чорнові записи, мобільні телефони тощо.

Про це пише вінницька поліція.

Злочинну діяльність фігурантів викрили слідчі слідчого Управління, оперативники Управління карного розшуку обласного главку поліції та Управління стратегічних розслідувань. Підакцизна продукція направлена на експертизу. Джерело її походження встановлюється.

Кримінальне провадження розслідується за ч. 1 ст. 204 Кримінального кодексу України (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів).

Заходи проводилися спільно з управлінням Служби безпеки України у Вінницькій області під процесуальним керівництвом Вінницької обласної прокуратури.  

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією та знищенням незаконно виготовлених товарів



Переглядів: 431
Поширень: 0

Останні новини