Їжте ці продукти, щоб знизити цукор у крові та захистити серце

Підвищений рівень глюкози в крові асоціюється з розвитком діабету та серцевих захворювань через негативний вплив на стан кровоносних судин. Однак зернобобові продукти можуть стати ефективним та доступним рішенням цієї проблеми, стверджують вчені з Університету Гуелфа (Канада). Про це пише ua-novosti.info.

Вищий рівень цукру в крові сприяє запаленню судинної тканини, що може призводити до пошкодження артерій та збільшення ризиків гіпертонії, серцевих нападів та інсульту. Зернобобові продукти, такі як квасоля, сухий горох, нут, сочевиця та боби, виявляються ефективними у боротьбі з цими порушеннями.

Дослідники з Канади зауважили, що споживання зернобобових продуктів призвело до поліпшення параметрів ліпідного профілю крові, контролю рівня цукру в крові і артеріального тиску у дорослих осіб, незалежно від їхнього стану здоров'я або наявності діабету. Ці показники, такі як рівень холестерину і цукру в крові, а також артеріальний тиск, визначають основні фактори ризику серцево-судинних захворювань.



Переглядів: 399
Поширень: 0

Останні новини