Мед: 9 причин, чому він корисний для вашого здоров'я

Дієтолог Андреа Донскі визначив 9 корисних властивостей меду, роблячи акцент на його смачному смаку та високому вмісті антиоксидантів, які сприяють поліпшенню стану волосся, нігтів і шкіри. Про це пише lady.kyiv.ua.

Однією з видатних властивостей меду є його властивість зволожувати шкіру, що сприяє утриманню вологи при нанесенні. Рекомендується розподілити мед на сухому обличчі і змити водою через 20 хвилин.

Для ефективного пілінгу можна змішати дві столові ложки меду з одною ложкою харчової соди. Перший компонент забезпечить очищення і вітамінізацію шкіри, в той час як другий допоможе видалити мертві клітини.

Мед, який володіє антибактеріальними властивостями, може використовуватися для очищення пор. Змішуючи його з маслом жожоба і кокосовим маслом, можна підвищити його ефективність.

Для обробки слідів від опіків і ран рекомендується використовувати мед протягом кількох днів, що допомагає запобігти утворенню рубців і прискорює процес регенерації.

Мед, маючи протизапальні властивості, може бути використаний для легкого видалення прищів, пов'язаних з бактеріями і грибками. Маску слід змити через 15 хвилин.

Для наведення блиску волоссю рекомендується використовувати мед, змішаний з кокосовою олією. Суміш рівномірно наноситься на волосся від кінчиків до коренів, залишаючи на третину довжини, і змивається через 20 хвилин.

Для боротьби з сухістю кутикулі використовується чайна ложка меду, яблучного оцту і кокосової олії, які втираються в область навколо нігтів.

Глюкозооксидаза в меді може використовуватися для освітлення волосся. Змішуючи три столові ложки меду з двома столовими ложками води, розчин залишається на волоссі протягом години, що дозволяє освітлити локони при регулярному використанні.

Мед також може бути використаний для видалення небажаного волосся на обличчі,



Переглядів: 437
Поширень: 0

Останні новини