Тофу: корисний продукт для вегетаріанців, веганів та людей, які стежать за здоров'ям

Тофу – це сир, отриманий з соєвого молока, яке піддається нагріванню або коагуляції (фільтрації). За останнім часом цей продукт став особливо популярним завдяки поширенню вегетаріанства та азіатської кухні. Про це пише arguments.kyiv.ua.

Також він користується великим попитом серед тих, хто слідкує за своїм здоров'ям, намагається схуднути або просто прагне до довгого та щасливого життя.

Соєві боби – це багатий джерело рослинного білка, тому соєвий сир є високобілковим продуктом, особливо цінним для вегетаріанців та ваганів. Білок в сої містить усі необхідні амінокислоти, а також велику кількість кальцію та заліза.

Однією з особливостей тофу є високий вміст фітоестрогенів - унікальних сполук, які можуть взаємодіяти з рівнем естрогенів в організмі, сприяючи їх підвищенню чи зниженню, а також стабілізації гормонального фону як у жінок, так і у чоловіків.

У виборі якісного тофу важливо обирати вироби без смакових добавок і ароматизаторів, оскільки це може замаскувати поганий продукт. Рекомендується вибирати вакуумні упаковки та переконатися, що хлористий кальцій використовується як коагулянт. Також слід пам'ятати, що якісний тофу завжди має білий колір, а виявлення жовтого відтінку може свідчити про заморожування продукту. Зберігати тофу рекомендується в холодильнику, зануреним у воду.

Існує безліч різних рецептів для приготування цього сиру. Якщо ви не дотримуєтеся дієти, спробуйте смажити тофу в спеціях і паніровці - це дуже смачна азіатська страва.


Теги: продукти

Переглядів: 339
Поширень: 0

Останні новини