6 факторів, які прискорюють старіння

Бажали ми цього чи ні, але механізм старішання починає активно функціонувати з 25 років. Це лише питання часу, коли зміни стануть видимими. Проте слід пам'ятати, що, окрім генетичної схильності, старішання значною мірою залежить від зовнішніх факторів, таких як умови життя, місце проживання, екологія, харчування, робота та наявність шкідливих звичок. Ми підготували список сучасних факторів, які сприяють процесу старішання, але не для того, щоб вас засмучувати. Пропонуємо взяти ситуацію під контроль та відтермінувати старішання! Про це пише news24.in.ua.

Смартфон і соцмережі

Доки ми використовуємо гаджети навіть під час сну, наукове співтовариство продовжує обговорювати шкоду та користь синього світла, яке вони випромінюють. Хоча вплив цього світла ще не повністю зрозумілий, важливо слідкувати за навантаженням на очі та позою. Наприклад, стандартне положення тіла під час користування смартфоном, коли спина та шия згинаються, може негативно позначитися на шкірі, збільшуючи ймовірність зморшок на шиї та втрати чіткості овалу обличчя.

Для вирішення цього, варто періодично відмовлятися від тривалого перебування в соцмережах та перегляду стрічки. Основні вороги старішання - свіже повітря, фізична активність, збалансоване харчування та належний догляд за собою.

Фастфуд

Якщо ви не уявляєте свого життя без шкідливої, але смачної їжі, уникнути зайвих кілограмів та передчасного старішання буде складно. Смажені продукти можуть призвести до набряклості тканин обличчя, вираженої в’ялості та сухості шкіри, деформації контурів та поблідлого колориту.

Щоб вирішити це, слід слідкувати за харчуванням, змінювати своє психологічне сприйняття їжі та пам'ятати, що ми їмо для життя, а не живемо, щоб їсти.

Засмага

Любителям сонця та солярію, особливо тим, хто не користується сонцезахисними засобами, загрожує суха, стоншена шкіра, збільшення кількості зморшок, подразнення та почервоніння. Крім того, велика кількість сонячних ванн може бути шкідливою для здоров'я.

Щоб вирішити це, необхідно не забувати про якісний захист від сонця та обмежувати перебування на сонці. Засмагайте з обережністю.

Паління

Вплив вживання тютюну на шкіру можна порівняти з впливом ультрафіолету: вільні радикали, які виділяються, активують ензими, що руйнують еластин та колаген. Результат - зморшки та в’яла шкіра.

Щоб вирішити це, поступово відмовляйтеся від куріння, замінюючи його іншими радощами у житті.

Офісна робота

Робочий день біля монітора протягом 6 годин щоденно може зробити жінку старшою на 5-10 років. Навіть існує термін - "комп'ютерне обличчя" з темними колами під очима, сухою подразненою шкірою та зморшками.

Для вирішення цього слід не забувати про перерви, виходити на свіже повітря, пити більше води, контролювати позу (не згинатися і не підпирати обличчя рукою), встановлювати зволожувач повітря (ворог кондиціонерів і сухого офісного повітря), користуватися термальною водою для збереження здоров'я шкіри.

Спосіб життя

Якщо ви "сова" і переважно не спите вночі, це може негативно впливати на якість життя та здоров'я шкіри. Шкіра має свій власний ритм життя, і вночі активізуються всі клітинні процеси. Тому недосипання, вечірні розваги та користування комп'ютером можуть порушити біоритм шкіри, призводячи до її чутливості, подразнення та гормональних змін.

Для вирішення цього намагайтеся вирішувати проблему хронічного недосипу, займайтеся спортом, переходьте на здорове харчування, використовуйте нічні креми та маски для регенерації шкіри.



Переглядів: 487
Поширень: 0

Останні новини