Міносвіти визначило дати складання національного мультипредметного тесту

Чоловік відомої тернопільської блогерки Тетяни Пренткович, підприємець Андрій Гонковський, потрапив у скандал через свою поїздку на Мальдіви. За його словами, він, як волонтер, спершу виїхав до Польщі, де у нього була запланована благодійна подія, однак дата заходу змінилася в останній момент і чоловік вирішив полетіти на Мальдіви, де вже відпочивали його дружина з дітьми.

Фото з відпочинку подружжя на Мальдівах з’явилось в соцмережах зранку, 24 січня, і викликало обурення українців. Згодом, сам Гонковський підтвердив, що на фото справді він. Пояснюючи ситуацію, чоловік спершу виправдовувався, що «не прикривався волонтерством для того, щоб виїхати на відпочинок». Як зазначив Гонковський, в Польщі у нього на 11 січня була запланована благодійна подія «Магія ранку», однак дата проведення заходу змінилася в останній момент на 23 січня.


https://zaxid.net/news/

Міністерство освіти і науки України визначило дати проведення національного мультипредметного тесту — з 14 травня до 19 липня. У цей період відбудеться основна і додаткова сесії, повідомив 25 січня міністр освіти Оксен Лісовий.

Під час вступної кампанії 2024 року вступники складатимуть іспит із чотирьох предметів. Три обов’язкових – українська мова, математрика, історія України та один на вибір.


https://zaxid.net/news/

Міністерство освіти і науки України визначило дати проведення національного мультипредметного тесту — з 14 травня до 19 липня. У цей період відбудеться основна і додаткова сесії, повідомив вчора, 25 січня, міністр освіти Оксен Лісовий.

Під час вступної кампанії 2024 року вступники складатимуть іспит із чотирьох предметів. Три обов’язкових – українська мова, математика, історія України та один на вибір.
Тестування з усіх чотирьох предметів відбуватиметься впродовж одного дня. Перші 120 хвилин відведено на складання тестів з української мови та математики, тоді перерва на 20 хвилин і ще 120 хвилин на тестування двох інших предметів.

«Знаю, що тестування з чотирьох предметів протягом одного дня може бути чималим навантаженням. Але вкотре наголошую, що це робимо передусім заради безпеки вступників та створення для всіх рівних умов. Така модель дає можливість вступникові з’явитися в пункті тестування лише один раз. Особливо актуально це для тих, хто змушений їхати для складання НМТ до сусіднього населеного пункту. До того ж, більше сесій = більша вірогідність потрапити на повітряну тривогу», – пояснив Оксен Лісовий.

Інформація про структуру і зміст тестів, завдання минулих років є на сторінці Українського центру оцінювання якості освіти. Також вже затверджена кількість і форми тестових завдань, а також схеми нарахування балів.

Нагадаємо, абітурієнти вступають у вищі навчальні заклади України у форматі національного мультипредметного тесту вже два роки, відколи почалося повномасштабне вторгнення. У 2023 році вступники складали НМТ із трьох предметів – двох обов’язкових (математика та українська мова) і одного на вибір.


Теги: Україна

Переглядів: 385
Поширень: 0

Останні новини