Для мобільного стоматкабінету, у якому надають послуги Захисникам та Захисницям, придбають сучасний рентгенапарат

«Медичний стоматологічний центр» Вінниці поповниться двома сучасними рентгенапаратами. Один з них – мобільний – працюватиме на базі виїзного стоматкабінету. Обладнання закуплять за кошти міського бюджету. Відповідне рішення ухвалили депутати на засіданні сесії Вінницької міської ради 26 січня. Це рішення відповідає пріоритетам міської ради – турботі та стійкості, адже мобільний стоматкабінет надає послуги Захисникам і Захисницям.

«Важливе рішення, яке стосується пріоритету “Турбота”. Виділяємо кошти на закупівлю рентгенапарата для нашої “Стоматології на колесах”. Ми запустили цей проєкт у серпні 2023 року. Бригади медиків, сформовані на базі стоматологічного центру, виїжджають безпосередньо у військові частини. З серпня 2023 року вони здійснили 13 виїздів і обслугували понад 600 військовослужбовців», – зазначив Сергій Моргунов.

Виїзна стоматологічна бригада з серпня 2023 року виїздили у такі міста: Старокостянтинів, Дніпро, Херсон, Могилів-Подільський та інші. Лікарі мобільного стоматкабінету надали послуги 626 військовослужбовцям. З них 450 потребувало саме рентгенологічного обстеження.

У розпорядженні мобільного стоматкабінету вже був рентгенапарат, який подарував благодійник, проте, з часом, він вийшов з ладу. Тому міська рада ухвалила рішення закупити портативний рентгенапарат для мобільного стоматкабінету, а також стаціонарний панорамний рентгенапарат для обслуговування пацієнтів у закладі.

«Для проведення точної діагностики та покращення надання стоматологічної допомоги виникла потреба у придбанні панорамного рентгенапарата. Врахуємо також, що заклад надає безоплатні послуги для наших оборонців, які несуть службу у різних містах України. Тож депутати вирішили підтримати важливе рішення про виділення коштів на придбання сучасних рентгенапаратів для обслуговування пацієнтів, серед яких – Захисники і Захисниці», – розповідає директор департаменту охорони здоров’я ВМР Олександр Шиш.

Мобільний рентгенапарат придбають повністю за кошти бюджету. А стаціонарний рентгенапарат – співфінансування бюджету громади та «Медичного стоматологічного центру».

Нагадаємо, мобільний стоматкабінет був створений за ініціативи міського голови Сергія Моргунова, його облаштували за кошти бюджету з допомогою волонтерів та підприємців. Стоматкабінет організували на базі автомобіля, який передала Вінницька міська клінічна лікарня швидкої медичної допомоги. Стоматкабінет має в розпорядженні необхідне обладнання для надання широкого спектра допомоги пацієнтам-військовим.



Переглядів: 390
Поширень: 0

Останні новини