У Вінниці ошукана бабуся передала шахраям більше 42 тисяч гривень

У Вінниці під приводом «звільнення» сина від покарання за вчинену автопригоду, невідомі особи видурили у 88-річної пенсіонерки усі її заощадження. Поліція вживає усі необхідні розшукові заходи з метою встановлення та затримання зловмисників.

28 листопада до Вінницького відділу поліції звернулась літня мешканка обласного центру та повідомила, що стала жертвою невідомих зловмисників. До неї зателефонував чоловік, представився працівником поліції та повідомив, що її син став винуватцем ДТП, у якій постраждали люди. Аби вирішити питання про звільнення сина з поліції, потрібно заплатити. Повіривши словам телефонуючого, жінка не роздумуючи віддала усі свої грошові заощадження – 1300 доларів США та 5 000 гривень.

Гроші пенсіонерка передала незнайомцю, який прийшов до неї додому у зазначений час.

Поліція вкотре закликає громадян бути обачними, не довіряти подібним дзвінкам та не панікувати. Перевірте, де дійсно знаходиться ваша рідна людина. Пам’ятайте, у разі реального затримання працівники поліції повідомляють про це рідних, вказуючи підстави та термін, а також відділ чи відділення, де утримується особа. Законодавством не передбачено жодних платежів за утримання затриманої особи правоохоронним органом. Попросіть людину, яка представилась працівником поліції назвати прізвище ім’я, по-батькові і дату народження затриманого родича, запитайте у чому він був одягнений, колір очей, зріст. Практично у 100% випадків такою інформацією зловмисники не володіють, оскільки телефонний номер набрали навмання. Не довіряйте зловмисникам, які під будь-якими приводами пропонують за грошову винагороду «вирішити» питання з правоохоронцями. Отримавши таки дзвінок, не починайте перемовини, а негайно телефонуйте за номером 102, 59-40-95, 59-49-00, 59-49-07.    



Переглядів: 2011
Поширень: 0

Останні новини