Сухість і лущення шкіри - ознака цукрового діабету

Вчені з США визначили ознаку, яка може вказувати на високий рівень цукру в крові. Дослідження включало пацієнтів із діагнозом цукрового діабету. Про це пише newsyou.info.

Під час обстеження було виявлено, що характерним симптомом захворювання є надмірна сухість і грубість шкіри, а також її лущення і свербіж.

Експерти зауважують, що в особливо важких випадках це може призвести до утворення тріщин на ступнях, ліктях і інших частинах тіла. Такий ефект пояснюється впливом рівня глюкози на втрату рідини в організмі. Медики підкреслюють, що захворювання шкіри, на які люди часто не звертають увагу, є поширеними ускладненнями при діабеті обох типів.

Ігноруючи надмірну сухість шкіри, можна столкнутися із синдромом діабетичної стопи (СДС) — патологічним станом, що виникає при цукровому діабеті і впливає на периферичні нерви і судини. Він проявляється ураженням шкіри, м'яких тканин, кісток і суглобів, призводячи до трофічних виразок, кісткових змін і гнійно-некротичних процесів, часто вимагаючи ампутації.

Лікарі підкреслюють важливість контролю рівня цукру в крові у людей після 40 років, навіть якщо відсутні специфічні симптоми, оскільки діабет, який завдає шкоду судинам і спричинює захворювання серця, може передувати предіабет, і виявлення його вчасно має велике значення.



Переглядів: 416
Поширень: 0

Останні новини