Пневмонія чи бронхіт: як визначити, яке захворювання у вас?

Існують подібні симптоми у бронхіту і пневмонії, оскільки обидва стану викликають запальні процеси. При бронхіті запалюється слизова оболонка бронхів, у випадку пневмонії - тканини легенів. Проте існують характерні особливості, які можуть вказувати на наявність пневмонії і вимагати негайного звернення до лікаря. Про це пише news24.in.ua.

Бронхіт супроводжується загальним погіршенням стану, сухим і дратівливим кашлем на початковому етапі, який зазвичай переходить в кашель з мокротою протягом дня-двох. Підвищується температура при гострому бронхіті, можуть виникати утруднення дихання та болі в грудях. Шкіра може стати блідою при хронічному бронхіті.

Пневмонія також супроводжується підвищенням температури і ознаками респіраторного захворювання, такими як кашель. Однак біль у грудях і болі виявляються яскравіше і часто виникають тільки з одного боку. Біль особливо виражений при вдиху. Температура зазвичай вища, ніж при бронхіті, і часто супроводжується ознобом. Застосування жарознижуючих препаратів часто не призводить до зниження температури. Мокрота відзначається великою кількістю від першого дня. У хворих може бути прискорене дихання, слабкість і підвищена пітливість.

Особливо важко пневмонія переноситься у дітей, літніх людей і осіб з ослабленим імунітетом або хронічними захворюваннями. Якщо ви помітили ці симптоми, не відкладайте виклик лікаря.



Переглядів: 511
Поширень: 0

Останні новини