Мед проти раку: чи може цей натуральний продукт стати новим стандартом лікування?

Мед може включати в себе різноманітні біологічно активні речовини, такі як антиоксиданти, які можуть позитивно впливати на стан здоров'я. Науковці з Політехнічного університету Марке (Італія), спільно з іспанськими дослідниками, вирішили дослідити антиоксидантні властивості різних видів меду, зокрема їх цитотоксичність відносно ракових клітин товстої кишки. Про це пише medpravda.ua.

У рамках дослідження експерти порівняли мед мануки з медом полуничного дерева. Обидва види меду викликали цитотоксичні ефекти і призвели до загибелі клітин, проте мед полуничного дерева продемонстрував вищий рівень інгібування росту клітин.

Керівник дослідження, Мауріціо Баттіно, зазначив, що лікування цим медом блокує цикл розвитку ракових клітин, регулює активність певних генів та зменшує міграцію клітин. Він підкреслив, що протипухлинний ефект покращується при тривалій терапії.

Хоча терапевтичні властивості полуничного дерева були відомі раніше, вчені вперше наголошують на його протиракових властивостях. Полуничне дерево відоме своїми протизапальними властивостями щодо жовчовивідних шляхів, печінки та кровоносної системи, а його мед володіє багатьма корисними властивостями, такими як бальзамічні, антисептичні, сечогінні та спазмолітичні. Такий мед може стати улюбленим джерелом задоволення найвишуканіших гурманів завдяки своєму ніжному смаку.



Переглядів: 416
Поширень: 0

Останні новини