Сміття в якості мушель: що кажуть фахівці про "нову альтернативу" мушлі рака-відлюдника (фото)

Вчені виявили, що раки-відлюдники все частіше обирають людське сміття в ролі мушлі, що виявлено при аналізі безлічі фотографій, опублікованих природолюбами в Інтернеті. Результати дослідження були оприлюднені в журналі Science of the Total Environment, - повідомляє Українська служба BBC.

Зазвичай ці раки використовують молюсків для захисту, навіть борючись за них, якщо їх бракує. 

"Ми почали помічати щось абсолютно незвичайне, - каже Марта Шулкін, еколог із Варшавського університету, - Замість красивої мушлі молюска, яку ми звикли бачити, раки мали на спині червону пластикову кришечку чи патрон від лампочки".

А також стверджує, що це явище спостерігалося в тропічних регіонах у різних видів раків-відлюдників. Учені підрахували 386 випадків використання людського сміття в якості мушлі, зокрема пластикових кришечок. За їхніми словами, зменшення кількості мушель молюсків може бути причиною того, що краби шукають альтернативні варіанти. Поки що невідомо, чи завдає це їм шкоди, і можливо, ці матеріали навіть корисні для менших та слабших ракоподібних, оскільки пластик є легким і може сприяти їхньому виживанню.


Теги: екологія

Переглядів: 466
Поширень: 0

Останні новини