Найкращий результат в історії країни: Україна посіла 104 місце в Індексі сприйняття корупції

Україна набрала 36 балів зі 100 можливих і посіла 104 місце в Індексі сприйняття корупції, повідомляє Transparency International Ukraine. Це найкращий результат в історії країни.

Україна піднялася в рейтингу на три бали – це одне з найкращих зростань за рік серед 180 країн. З часів Революції Гідності Україна додала 11 балів, що є найвищим показником серед країн зі статусом кандидата до Європейського Союзу.

Як і Україна, по 36 балів також мають Алжир, Бразилія та Сербія. На один бал Україну випереджають Албанія, Аргентина, Білорусь, Гамбія, Ефіопія та Замбія, а відстають – Боснія і Герцеговина, Єгипет, Непал, Панама, Сьєрра-Леоне і Таїланд.

Данія вкотре очолила Індекс сприйнття корупції з 90 балами, серед лідерів також Фінляндія (87 балів), Нова Зеландія (85) і Норвегія (84). Натомість аутсайдерами рейтингу стали Сомалі (11 балів), а також Венесуела, Сирія і Південний Судан, які набрали по 13 балів.

Росія за рік втратила ще два бали і тепер з 26 пунктами посідає 141 місце. Білорусь також втратила два бали, але продовжує випереджати Україну. Найвищу позицію серед інших країн, що мають кордон з Україною, ділять Польща й Словаччина – по 54 бали і 47 місце в рейтингу. Трохи нижче в переліку Румунія (46 балів), а також Молдова й Угорщина (по 42 бали).

Transparency International цьогоріч дає Україні три рекомендації: підвищити ефективність боротьби з топкорупціонерами, використовувати активи корупціонерів і поплічників Росії на користь держави, а також розпочати реформу Рахункової палати та Державної аудиторської служби.



Переглядів: 458
Поширень: 0

Останні новини