Вінницька лікарня Пирогова увійшла до топ-10 за кількістю проведених трансплантацій

Лікарня Пирогова у Вінниці опинилась серед медзакладів-лідерів за кількістю операцій по трансплантації, пише Вінниця інфо.

Вінницька обласна клінічна лікарня ім. Пирогова увійшла в десятку кращих за кількістю проведених трансплантацій в Україні. Про це повідомили на сторінці Департаменту охорони здоров'я та реабілітації Вінницької ОВА.

Результати роботи оприлюднив Український центр трансплант-координації. У 2023 році на базі лікарні було здійснено 12 пересадок нирок, 3 – печінки та вперше пересадили серце. Це 16 врятованих життів.

Відзначимо, що Вінницька область входила до пілотного проекту МОЗ щодо запровадження трансплантації. З 2024 року до Програми медичних гарантій додано новий пакет послуг «Лікування дорослих та дітей методом трансплантації органів». Для пацієнтів це залишається безоплатним, лікарня отримає кошти від НСЗУ.

«Розвиток трансплантації на Вінниччині триває. І результати, які ми сьогодні маємо, це велика командна робота усіх, хто задіяний у цьому процесі. Дуже сподіваюся, що у цьому році робота продовжиться і ми досягнемо гарних результатів. Кожна трансплантація - це врятоване життя пацієнту», - відзначила директорка департаменту охорони здоров’я та реабілітації Вінницької ОВА Ольга Задорожна.



Переглядів: 458
Поширень: 0

Останні новини