У Вінниці триває будівництво нового будинку за програмою "Муніципальне житло ВМТГ": на якому етапі роботи

Терміни мають залишатися незмінними, незважаючи на всі труднощі. Це було відзначено заступником міського голови Андрієм Очеретним, під час відвідування будівельного об'єкту на вулиці Привокзальній, 30 у Вінниці, який є 13-м будинком у рамках програми "Муніципальне житло ВМТГ". Зараз роботи йдуть за графіком, і планують завершити будівництво до кінця року. За квотою найбільше кількість квартир тут можуть придбати Захисники та Захисниці.

За час з останньої інспекції об'єкт значно змінився. У першій секції вже зведено 6 поверхів, а в другій зведено 4-й поверх. Також проводиться установка перекриттів та посилення зовнішнього каркасу стін за допомогою газоблоків.

«Це має бути енергоощадний, економічно обгрунтований об’єкт, а також якісний і побудований у терміни, визначені контрактом. На даний момент ці критерії витримуються. Будемо прагнути досягти всього, що задекларували на початку будівництва, – зауважив заступник Вінницького міського голови Андрій Очеретний. – Вже у лютому приступимо до монтажу вікон, а в березні будемо розпочинати суміжні роботи – сантехнічні та електричні. Таким чином на літо хочемо вийти на облаштування даху та фасаду, тобто виконання тих робіт, які потребують теплої пори».

Будівля сягатиме 10-ти поверхів. Тут передбачили підземний паркінг-укриття, а також створення Освітнього хабу та Інклюзивного центру. І що не менш важливо, споруду запроєктовано за принципами Європейського Зеленого Курсу.

«У будинку не буде газу, все працюватиме на електриці. Це екологічність, а ще енергоощадність та енергоефективність. До речі, сподіваємося, що тут будуть представлені і відновлювальні джерела енергії. Хочемо встановити сонячні панелі на даху. Цей проєкт не входить до кошторисної вартості об’єкту і не впливатиме на ціну квадратних метрів для мешканців. Ми сьогодні працюємо над тим, щоб до реалізації задуманого залучити фінансування ззовні».

Натомість усі матеріали, які використовують у будівництві, виключно українські. Багато мають вінницьке походження. Як розповів виконавець робіт, представник Генерального підрядника Максим Дереш, вони не поступаються закордонним аналогам, а ключовою перевагою є можливість підтримати вітчизняного виробника.

«Конструкція, яку зводимо, монолітна. Вона набагато міцніша, – переконує Максим Дереш. – Всі роботи виконуються згідно із графіками. На цьому етапі працює близько 60 людей: три бригади монолітників та дві - каменярів».

Своєю чергою Андрій Очеретний розповідає, що Вінницька міська рада намагається активно долучати до реалізації проєкту студентів, зокрема Вінницького національного технічного університету. Чимало з них вже мали можливість ознайомитись із роботою на будівельному майданчику та висловили бажання спробувати свої сили на практиці.

«Дуже важливо показати молодим людям, як виглядають всі процеси зсередини. Тому ми долучаємо їх до роботи, щоб вони отримували практичні навички, закріплюючи тим самим і теоретичні знання. Такий формат важливий для молодих спеціалістів, адже вони мають самі переконатися в тому, що робота в Україні є і буде. Тим паче, в майбутньому саме наша молодь буде задіяна у відбудові України», — сказав Андрій Очеретний.

До речі, близько 70 квартир, тобто майже половина, що реалізуються в цій висотці за програмою «Муніципальне житло», вже отримали своїх власників. Серед тих, хто на сьогодні пройшли етап жеребкування, 25 учасників бойових дій та 4 сім’ї загиблих учасників війни, 5 внутрішньо переміщених осіб, 10 освітян та медиків, 2 людей із інвалідністю I групи та 21 учасник з інших категорій (багатодітні та молоді сім’ї, працівники правоохоронних органів тощо).

Програма пропонує придбати квадратні метри традиційно за найнижчою ціною на первинному ринку нерухомості Вінниці. У будинку на Привокзальній вона становить 27 тис. 900 грн.

Загалом із 2009 року, відколи діє програма, нею вже скористалися близько тисячі вінничан



Переглядів: 393
Поширень: 0

Останні новини