У ЗСУ представили жіночу військову форму: МВС оприлюднили деталі та фото

ЗСУ вперше представили спеціальну військову форму для військовослужбовиць, розроблену з урахуванням жіночих антропометричних параметрів.

Як повідомляє Міністерство оборони України, нова форма містить конструктивні елементи, які забезпечують комфорт жінкам під час виконання завдань у польових умовах та постійних місцях служби.

Розміри форми варіюються від 40 до 64, зросту від 146 до 188 сантиметрів та поділені на дві повнотні групи: ІІ та ІІІ. Розробка моделей відбувалася спільно з відповідним підрозділом ЗСУ, у співпраці з громадськими організаціями та українськими виробниками. Форма пройшла військово-дослідні випробування в одній з військових частин.

«До цього ми всі йшли дуже довго. Над розробкою та впровадженням форми для жінок працювало дуже багато людей. Сьогодні маємо результат, і це дуже важливо. Адже в українській армії нині несуть службу  десятки тисяч жінок. Із них – близько 5 тисяч перебувають на передовій. Їх кількість лише зростатиме. Вже зараз ми бачимо дедалі більшу зацікавленість жінок в залученні до Збройних Сил на добровільній основі. Наше завдання – створити гідні умови для їхньої служби», - заявила заступниця Міністра оборони України Наталія Калмикова, присутня під час видачі форми.

Крім того, участь у заході взяли Віцеспікерка та депутатка Верховної Ради Олена Кондратюк, урядова уповноважена з питань гендерної політики Катерина Левченко, інші депутати, зокрема з міжфракційного об’єднання «Рівні можливості», та представники громадських організацій. 

На даний момент була сформована та подана до ДП МОУ "Агенція оборонних закупівель" заявка на закупівлю 65 тисяч комплектів жіночих літніх польових костюмів та 100 тисяч комплектів жіночої білизни на 2024 рік. У січні 2024 року були оголошені тендери на закупівлю цих товарів. Зазначено, що 50 тисяч комплектів жіночих літніх польових костюмів вже почали постачати у війська.



Переглядів: 679
Поширень: 0

Останні новини