Укрзалізниця встановлює новий рекорд вантажних перевезень

У січні 2024 року Укрзалізниця  зафіксувала рекордний обсяг вантажоперевезень в експортному напрямку. За оперативними даними, було перевезено 7,5 млн тонн вантажів, що на 45% перевищує показники січня 2023 року і на чверть перевищує обсяг листопада попереднього року, який теж став рекордним за загальним обсягом вантажоперевезень з початку широкомасштабного вторгнення.

Загальний обсяг вантажоперевезень у минулому місяці склав 14,1 млн тонн, що перевищує аналогічний період 2023 року на 25%. Цей показник також на рівні листопада 2023 року.

«Чергові позитивні результати у вантажній роботі. Загалом у січні, який історично вважається місяцем максимального спаду вантажоперевезень, показали результати на рівні рекордного з початку повномасштабного вторгнення листопада 2023 року. Зокрема, таких результатів вдалося досягти завдяки ефективній роботі українського морського коридору. У січні маємо рекордні показники перевезення вантажів на експорт, які в загальній структурі січневих перевезень становлять 53%. Найбільше було перевезено на експорт зернових вантажів», – розповів голова правління АТ «Укрзалізниця» Євген Лященко.

У структурі перевезень лідерами виявилися наступні види вантажів:

Зернові становили 3,9 млн тонн, що відзначається зростанням на 10,2% порівняно з січнем 2023 року. Залізна та марганцева руда склали 3,7 млн тонн, збільшившись в 2,3 рази в порівнянні з січнем 2023 року. Кам'яне вугілля досягло обсягу у 2,3 млн тонн, що представляє зростання на 13% порівняно з січнем 2023 року.


Переглядів: 503
Поширень: 0

Останні новини