Чи може магній допомогти покращити сон?

Здоровий сон визначається важливим фактором для психічного і фізичного благополуччя. Якщо ви стикаєтеся з проблемами зі сном, важливо перш за все звернутися до лікаря, оскільки існує безліч причин для цих труднощів. Тим не менше, іноді зміна способу життя може поліпшити якість сну. Багато людей призначають собі мелатонін для боротьби з безсонням, однак існує менш популярний метод - прийом магнію. Розглянемо, як він сприяє поліпшенню якості сну і як його правильно приймати. Про це пише womanlife.kyiv.ua.

Магній - це важливий елемент за численними причинами. Він є необхідним для вироблення енергії в організмі та грає ключову роль у розвитку кісток, а також підтримує нормальний серцевий ритм і м’язові функції. Продукти, які є хорошим джерелом магнію, включають листові зелені овочі, горіхи, насіння, боби та цільні зерна.

Магній може сприяти покращенню якості сну, заспокоюючи центральну нервову систему, за словами багатьох експертів і лікарів. Однак досліджень на цю тему поки мало, і переваги магнію для сну спостерігалися переважно у людей похилого віку. Для молодих і середнього віку людей його прийом може бути менш ефективним.

Щоб безпечно приймати магній для поліпшення сну, його можна додавати до раціону, споживаючи його разом із їжею. Рекомендована добова норма для жінок віком від 19 до 30 років - 310 мг, а з 31 року - 320 мг. Важливо уникати перебору з магнієм, оскільки це може бути небезпечним. Також можна врахувати варіант приймання магнію у вигляді добавків перед сном, попередньо проконсультувавшись з лікарем. Важливо дотримуватися рекомендованого дозування, вказаного на етикетці, як і в разі будь-яких інших ліків.



Переглядів: 342
Поширень: 0

Останні новини