Чи може зневоднення спричинити тромбоз?

Відсутність води може викликати згущення крові та формування тромбозів. Лікарі підкреслюють важливість споживання достатньої кількості чистої питної води. Ті, хто вживає напої з низьким вмістом води та високим вмістом цукру, наражають себе на ризик тромбозу, оскільки відсутність води може сприяти злипанню тромбоцитів та утворенню тромбів. Про це пише zdorovia.com.ua.

Наявність тромбів в артеріях та венах може призвести до серйозних ускладнень. Якщо тромб відірвався та потрапив у кровообіг, він може завершити свій шлях у судинах, що живлять серце або мозок, і спричинити інфаркт чи інсульт.

Утворення таких тромбів виникає внаслідок згущення крові, на що впливають шкідливі звички, такі як недостатнє споживання води.

За відсутності генетичної схильності та деяких захворювань, густа кров у здорової людини може свідчити про дегідратацію організму. Недостатній приплив рідини призводить до злипання тромбоцитів, їх відкладання в судинах та утворення тромбів. Будьте уважні до свого режиму пиття та вживайте до 2 літрів рідини щоденно.



Переглядів: 362
Поширень: 0

Останні новини