На маршрути міста вийшли 2 нових тролейбуси: в чому їх переваги

Учора, 6 лютого, на маршруті №13 "Водоканал – Аграрний університет" з'явився новий тролейбус "VinLine" з номером "067". Його зібрали експерти Вінницької транспортної компанії на базі тролейбусного депо.

Однією з головних переваг цього тролейбуса є його інклюзивність, оскільки він оснащений пандусом і відповідним майданчиком для людей у кріслах колісних та батьків з дитячими візочками. Крім того, він є енергоощаднішим порівняно з застарілими моделями тролейбусів ЗіУ-9.

Експерти з департаменту транспорту та міської мобільності Вінницької міської ради зауважують, що з початку року на маршрути міста виїхали вже 3 тролейбуси "VinLine", з них 2 з автономним ходом.

«Ми продовжуємо оновлювати тролейбусний парк нашої громади. Зокрема, завдяки тролейбусам з автономним ходом вдалось значно покращити транспортне сполучення з віддаленими районами нашої громади. Окрім того, через війну, значно зросла потреба в інклюзивному та енергоощадному транспорті», – зазначає директор департаменту транспорту та міської мобільності ВМР Андрій Сорокін.

Додатково зазначено, що КП «Вінницька транспортна компанія» запрошує до себе на роботу водіїв та водійок тролейбуса, трамвая та муніципального автобуса. Фахівці підприємства готові навчати майбутніх водіїв, у яких ще немає відповідних навичок кермування тролейбусом або трамваєм. Детальніше за посиланням.



Переглядів: 466
Поширень: 0

Останні новини