Їжте зелень, щоб бути здоровими

Свіжа зелень - простий спосіб забезпечити організм вітамінами та мікроелементами, які особливо важливі для нашого ослабленого організму після зимового періоду. Про це пише zdorovia.com.ua.

Петрушка

Навіть невелика порція цієї рослини містить достатню дозу вітаміну С, що дуже корисно для імунної системи та здоров'я шкіри. Вона допомагає підтримувати рівномірний тон шкіри, знижує ризик появи пігментних плям та освітлює вже існуючі. Крім того, вітамін С сприяє зміцненню судин, капілярів та профілактиці куперозу. Петрушку рекомендують вживати тим, хто страждає від підвищеного тиску, оскільки вона має сечогінні властивості. Крім того, у петрушці є багато вітамінів, зокрема вітамін К, який важливий для здоров'я кісток та згортання крові. Мала горнятко цієї зелені забезпечить організм потрібною кількістю вітаміну К на 5 днів.

Кріп

Ця зелень містить велику кількість вітаміну А, який корисний для здоров'я шкіри та зору, а також вітаміни групи В, які покращують стан волосся та шкіри та сприяють зміцненню нервової системи. Крім того, кріп містить вітамін C, який захищає від інфекцій. Він корисний для тих, хто має високий тиск і цукровий діабет. Завдяки великій кількості вітамінів та мінералів кріп позитивно впливає на травний тракт, підвищує апетит та сприяє нормалізації обміну речовин. Кріп корисний при ожирінні, захворюваннях нирок, печінки та жовчного міхура.

Зелена цибуля

Особливо корисна для тих, хто має ослаблений організм та проблеми з серцем. Зелена цибуля зміцнює імунну систему завдяки вмісту фосфору та кальцію. У 100 грамах зеленої цибулі міститься денна норма вітаміну C. Також у цибулі є каротин, ефірні олії, вітаміни A та В, цинк, залізо, калій, магній та інші корисні речовини. Цинк, фтор та кальцій покращують стан волосся, зубів та нігтів. Салатна цибуля покращує апетит та сприяє нормалізації роботи шлунково-кишкового тракту.

Кінза

Ця зелень багата вітамінами групи В, аскорбіновою кислотою та каротином. Вона корисна тим, хто має поганий апетит, порушення сну, депресію та проблеми зі засинанням. Кінза позитивно впливає на роботу серцево-судинної системи, нормалізує процеси травлення та сприяє швидкому та легкому засвоєнню важкої їжі.



Переглядів: 341
Поширень: 0

Останні новини