В с. Сосонка відкрили сучасний дитячий садочок

Сьогодні, 30 листопада, в селі Сосонка урочисто  відкрили дитячий садочок «Десняночка».

Комунальний заклад дошкільної освіти Сосонської сільської ради ясла-садок «Десняночка» розрахований на 75 вихованців, але, при потребі, може прийняти до 90. На сьогодні до садочка ходитимуть 72-є  діточок.

Голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій зачитав учасникам свята вітальну адресу від голови Уряду Володимира Гройсмана жителям с. Сосонки, а також звернувся зі щирими словами до батьків, дітей, вихователів  та усіх присутніх з нагоди відкриття дошкільного закладу: «Вітаю усіх з цим прекрасним святом, адже 22 роки у Сосонці не було  дошкільного дитячого закладу,а цьогоріч маєте подвійне свято – завершено будівництво чудової нової  школи та відкрито дитячий садочок, де малюки зможуть повноцінно виховуватись, розвиватись і навчатись в комфортних умовах. Це  наші спільні з вами досягнення і спільна радість».

Очільник області передав у якості подарунків до відкриття закладу оргтехніку.

Від керівництва району дошкільна дитяча установа також отримала  у подарунок – сертифікат для придбання ноутбука.

Митрополит Вінницький і Барський Симеон благословив усіх присутніх на святковому  заході, а керівництву садочка передав, як оберіг, образ Св.Миколая.

«Враження від сьогоднішньої події  - самі позитивні! І ніякий мороз не зможе їх зіпсувати,- коментує Валерій Коровій.- Насправді, дуже приємно відчувати себе до певної міри причетним до цієї події: саме в такі моменти, попри всі негаразди, видно наш рух уперед. Це справді історичні події. На сьогоднішній день дуже багато залежить від самих громад та їх лідерів. Реформа, яку розпочав Прем’єр-міністр України у 2014 році, дає нам сьогодні видимий результат: даний дошкільний заклад відкрито не на кошти, які прийшли централізовано, а це ті кошти, які реально заробляє територіальна громада, завдяки її вмінню закумулювати фінансовий ресурс, згуртувати навколо себе членів громади, спонсорів задля реалізації сміливих задумів».




Переглядів: 11555
Поширень: 1

Останні новини