Вінниця виділила найбільший відсоток коштів бюджету на допомогу та підтримку ЗСУ

Олександр Купрієнко та Денис Селін підрахували кількість виділеної допомоги на ЗСУ обласними центрами та створили рейтинг міст по підтримці у 2024р. Першість у рейтингу займає Вінниця, так як місто виділяє майже 10% власного бюджету на підтримку ЗСУ, що є найбільшим показником у відсотках.

Загалом ТОП-10 міст відводять від 4% до 10% свого бюджету на підтримку ЗСУ. Мова йде й про міста-мільйонники (з великим місцевим бюджетом), такі як Одеса (12.6 млрд.грн.) та Львів (14.5 млрд.грн.), а також менші міста, наприклад Чернігів (2.8 млрд.) та Луцьк (3.9млрд.). Звідси можна зробити висновок, що розмір бюджету не є вирішальним, а важливо, щоб місцева влада мала бажання допомагати.

За фактичними цифрами виділяється Львів, який відводить 1 мільярд гривень на допомогу ЗСУ, та Київ, який майже подвоює цю суму. Проте, зауважуючи те, що бюджет Києва складає  86 млрд.грн., то у відсотковому співвідношенні столиця посідає 17 місце.

Погіршилась ситуація у Черкасах. На допомогу ЗСУ спершу виділили 443 млн.грн з бюджету, проте потім на сесії у 2024 році з цієї суми зняли 200 млн.грн.


 



Переглядів: 454
Поширень: 0

Останні новини