У Києві судитимуть чиновницю РДА, яка вела Telegram Азарова з антиукраїнськими заявами

Посадовиці загрожує до 10 років позбавлення волі.

У Києві судитимуть чиновницю однієї із столичних райдержадміністрацій, яка адмініструвала Telegram-канал колишнього прем’єр-міністра України Миколи Азарова.

 Про це повідомляє Офіс генпрокурора.

До суду скерували обвинувальний акт відносно посадовиці за фактами закликів до насильницької зміни та повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, виправдовування та визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ.

За словами правоохоронців, жінка на момент вчинення злочину працювала начальником організаційного відділу в одній із столичних райдержадміністрацій. У цей же час разом зі спільниками вона координувала пропагандистську діяльність експрем’єр-міністра у його Телеграм-каналі, а також на сторінках у соцмережах. Також посадовиця організовувала антиукраїнські інтерв’ю та коментарі російським ЗМІ.

Співпрацю з колишнім прем'єром жінка почала ще 2015 року і не припинила її ані після повномасштабного вторгнення до України, ані після ракетних обстрілів.

Антиукраїнські заяви свого боса у його Телеграм-каналі вона готувала навіть у день початку повномасштабного вторгнення, ілюструючи допис фотографіями руйнувань столиці.

Наразі обвинувачена перебуває під вартою.

І хоча Офіс генпрокурора не називає ім'я експрем'єра, з контексту стає зрозуміло, що йдеться про зрадника і втікача Миколу Азарова.



Переглядів: 360
Поширень: 0

Останні новини