Депутати міської ради схвалили рішення, яке допоможе Вінниці стати Кандидатом глобальної ініціативи ЮНІСЕФ

30 листопада під час сесії міської ради депутати схвалили План дій та План моніторингу й оцінки реалізації ініціативи «Громада, дружня до дітей та молоді» у місті Вінниця на 2018-2020 роки. Це рішення є одним і кроків, яке наближає Вінницю до отримання статусу Кандидата глобальної ініціативи ЮНІСЕФ – «Громада, дружньої до дітей».

Нагадаємо, що 5 жовтня Вінницька міська рада підписала Меморандум про взаємодію із Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) у рамках ініціативи «Громада, дружня до дітей та молоді». У такий спосіб місто задекларувало готовність виконати низку умов, які дозволять отримати офіційний статус «Громада, дружня до дітей та молоді»  .

Процес здобуття статусу «Громада, дружня до дітей та молоді» має визначену процедуру і передбачає активне залучення дітей та молоді на всіх етапах. План дій та план моніторингу – це один із кроків, який необхідно здійснити в рамках Меморандуму.  На 11 грудня ЮНІСЕФ запросив місто Вінницю на підписання статусу кандидата «Громада, дружня до дітей». До цього часу буде здійснена аналітика програми та плану дій. 

«Програму «Вінниця місто дружнє до дітей» ми запровадили ще кілька років тому. Але на сьогоднішній день при ООН діє організація ЮНІСЕФ, яка таку програму впроваджує по всій Україні. Крім того, що ми і так працювали в цьому напрямку, там передбачається можливість стати учасником цієї програми в рамках ЮНІСЕФ. Якщо ми станемо кандидатом, то 1 % від податку доходів фізичних осіб додатково буде направлятися у міський бюджет саме на реалізацію цієї програми. Якщо ж ми будемо вже постійними членами цієї програми, то на реалізацію цієї програми додатково буде йти 3% від податку з доходів фізичних осіб. Ця програма працює за підтримки Уряду України. Це є ініціатива Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана, і в даному випадку народні депутати теж її підтримали в частині перерозподілу додаткових коштів. А наше завдання і надалі працювати», – каже міський голова Сергій Моргунов.

Нагадаємо, що у Вінниці ще з 2010 року успішно реалізується програма «Вінниця – місто, дружнє до дітей», яка була розроблена на основні досвіду ЮНІСЕФ, що поєднаний з місцевими ініціативами та ідеями. 




Переглядів: 1621
Поширень: 0

Останні новини