З Вінниці на Миколаївщину надіслали ще один вантаж з гуманітарною допомогою: що туди увійшло

Нещодавно ще один гуманітарний вантаж з Вінниці був доставлений на Миколаївщину для підтримки Казанківської селищної територіальної громади. Цей вантаж складався з продуктів харчування і був перевезений до місця призначення одним з поштових відділень міста.

Від початку повномасштабної війни вінницька громада активно підтримує тих, хто потребує допомоги. Йдеться не тільки про місцевих мешканців, а й переселенців та жителів інших міст України, постраждалих від бойових дій. Вінницька міська рада першою надсилала гуманітарну допомогу у Херсон після звільнення міста, а також після підриву Каховської ГЕС. Крім того, допомагали Харкову, Чернігову, Балаклії, Маріуполю, Миколаєву. Вінниця підтримує тісний зв'язок з усіма цими громадами, щоб у разі потреби підставити плече.

«Звичайно наш найголовніший пріоритет – це допомога військовим, які боронять Україну. Ми допомагаємо їм, відправляємо техніку та обладнання, необхідні на передовій, але сьогодні ми так само не забуваємо і про вінничан та вимушених переселенців, які проживають у нас, і про жителів деокупованих територій та тих, котрі потерпають від військової агресії. Це наш спільний обов’язок як українців. Ми допомагали, допомагаємо і будемо допомагати!» – наголосила під час відправлення вантажу депутатка Вінницької міської ради, координаторка Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу Антоніна Іващук.

Отриману із Вінниці допомогу керівництво Казанківської селищної ради незабаром передасть тим, хто її найбільше потребує – місцевим жителям та вимушеним переселенцям, які мешкають на території громади. Ці продукти харчування надійшли до Вінниці як міжнародна гуманітарна допомога від міста Мюнстер, республіки Німеччина та Німецького товариства міжнародного співробітництва «GIZ».

Для довідки

Міжрегіональний координаційний гуманітарний штаб створено в березні 2022-го року спільним рішенням вінницької обласної та міської рад. Штаб створено на період дії воєнного стану для координації зусиль місцевого самоврядування, бізнесу та волонтерів по допомозі армії (силам оборони України). Очолює штаб Володимир Гройсман.



Переглядів: 345
Поширень: 0

Останні новини