Український льотчик розповів про навчання на винищувачах F-16 та висвітлив фото вже українського літака

За інформацією редакції РБК-Україна, українські пілоти продовжують отримувати навчання на американських винищувачах F-16. Середня тривалість процесу підготовки становить приблизно шість місяців. 

Український льотчик "Фантом" повідомив, що окрім пілотів, також навчають наземний персонал, зокрема механіків, які будуть відповідати за обслуговування літаків, а також підрозділи забезпечення, які забезпечать виконання різноманітних завдань.

"Щодо термінів, як і було сплановано, приблизно 6 місяців підготовка одного пілота або однієї групи. Але є нюанси, і вони не пов'язані здебільшого з нашим персоналом, це пов'язано з адміністративною роботою наших партнерів, тобто своя бюрократія, і вона потребує часу. Тому це і вплинуло на час підготовки. Але вона йде за планом", - зазначив пілот.

За його заявою, українським пілотам було складно на початковому етапі навчання через те, що це літак нової генерації. Він оснащений великою кількістю систем та програм, які необхідно активувати перед та під час польоту.

"Ми з таким не стикалися, у нас підготовка йде трохи інакше, і наш літак набагато простіше, ніж F-16", - уточнив він.

Крім того, пілот поділився фотографією F-16, на якому вже нанесено українські розпізнавальні знаки. Наразі цей літак перебуває за кордоном.



Переглядів: 455
Поширень: 0

Останні новини