"Ми повинні допомагати військовим. Це наш внесок": на базі Вінницького терцентру розпочав роботу осередок сіткоплетіння

Учора, 9 лютого, розпочав свою роботу осередок сіткоплетіння на базі Вінницького міського територіального центру соціального обслуговування. Усі необхідні матеріали для виробництва сіток були закуплені співробітниками терцентру, центру соціальних служб та департаменту соціальної політики міської ради. У цій важливій справі беруть участь як підопічні територіального центру, так і його працівники.

«Кожен в незалежності від свого віку може допомогти нашим Збройним Силам. І літні підопічні терцентру – не виняток. Тож ми розгорнули центр сіткоплетіння в Терцентрі, адже потреба в сітках є завжди. Кожен відвідувач може долучитися до важливої справи допомоги фронту», – зауважила директорка департаменту соціальної політики ВМР Валентина Войткова.

За зібрані кошти від працівників департаменту соціальної політики та інших соціальних структур міста, було придбано два рулони тканини по 200 м шириною 1,50 м та сітку. Крім того, працівники Територіального центру власноруч виготовили дерев'яний каркас. Протягом дня заклад відвідує близько 100 підопічних, кожен з яких може приєднатися до благодійної справи.

Як розповіла директорка Вінницького терцентру Галина Бачинська, підопічні закладу постійно долучаються до допомоги війську. У багатьох бабусь і дідусів діти та онуки служать, тож вони вважають своїм обов’язком, в міру своїх сил, допомогти оборонцям. Бабусі в’яжуть шкарпетки та теплі килимки, беруть участь у благодійних ярмарках на підтримку ЗСУ.

«Волонтерство – наразі обов’язок кожного українця. Тому ми завжди допомагаємо військовим задля наближення Перемоги», – підсумовує Галина Бачинська.

Бабусі Терцентру розподілили обов’язки: хтось нарізає тканину та стрічки, інші – безпосередньо плетуть. Серед присутніх сьогодні і 70-річна пані Тетяна. Жінка вже понад рік плете сітки, тож встигла відточити свою майстерність.

Серед тих, хто долучився, і пані Олена. Її онук служить на фронті.

«В цей важкий час ми всі повинні допомагати військовим. Це наш внесок», – зазначає жінка.



Переглядів: 413
Поширень: 0

Останні новини