Міжнародні детективи розшукали вісьмох українських дітей, яких депортували росіяни

Близько 60 детективів і слідчих із 23 країн розшукали вісьмох українських дітей, яких депортували росіяни, пише AD.

В операції з пошуку викрадених українських дітей брали участь слідчі, зокрема з Австралії, Німеччини, Нідерландів, Швеції, Великої Британії, США, а також шість неурядових організацій. Дітей розшукували за допомогою супутникових знімків, систем розпізнавання облич, геолокації й інших методів.

Щоб визначити місце перебування дітей, фахівці шукали інформацію у відкритих онлайн-джерелах. Наприклад, використали розширене розпізнавання облич для пошуку останніх зображень дітей, а спеціалісти змогли вказати геолокації, де їх фотографували. 

Детективи також встановили, що діти, яких викрали, були сиротами. Їх примусово вивезли на окуповані Росією території, а також використовували в цілях пропаганди. Інформацію про дітей передали українській владі.

Операцію провели з ініціативи нідерландської поліції і Європолу. Це був перший випадок, коли міжнародні фахівці співпрацювали для пошуку інформації про викрадення дітей в Україні, каже керівник відділу боротьби з міжнародними злочинами нідерландської поліції Вінсент Сіллессен.



Переглядів: 438
Поширень: 0

Останні новини