Вінниця вшановує та прощається з Героями Ярославом Драгановим та Сергієм Маркушем

Зі інформацією міської ради, сьогодні, у Вінниці відбувається прощання з двома відданими синами Батьківщини, Драгановим Ярославом Георгійовичем та Маркушем Сергієм Анатолійовичем, які відійшли до Небесного Війська.

Ярослав Драганов

У перші дні повномасштабного вторгнення, Ярослав Драганов став на захист України. Він служив у 35-й окремій бригаді морської піхоти імені контр-адмірала Михайла Остроградського. Свою останню битву він прийняв 20 квітня 2023 року поблизу села Новобахмутівка на Донеччині. Йому навічно 31…

Народився Ярослав Драганов у Вінниці 4 травня 1991 року. Здобув освіту у 29-му ліцеї, а потім у Вінницькому національному аграрному університеті за спеціальністю автомеханік. До великої війни все своє життя присвятив роботі з машинами. Мав сім’ю, ростив сина, якому наразі 9-ть років, турбувався про батьків.

«Ярослав був світлою, гарною людиною. Люблячим батьком і надійним другом, – розповідають рідні полеглого воїна. – Він пішов на війну, бо прагнув, щоб його син жив під мирним небом. Для цього був готовий йти до переможного кінця…»

Церемонія прощання Ярославом Драгановим розпочнеться об 11:00 год за адресою: вул. С. Зулінського, 23. Поминальну панахиду за воїном відслужать у Храмі на вул. Київська, 130-А.

Чин поховання відбудеться о 13:00 на Алеї Слави Сабарівського кладовища.

Сергій Маркуш

Сергій Маркуш народився у Вінниці 11 березня 1986 року. По завершенню ліцею №1 здобув професійну освіту муляра. Багато років створював затишок та тепло в оселях вінничан. Звістка про повномасштабний наступ ворога в Україну застала Сергія під час роботи у Польщі. Рішення повернутися з-за кордону, щоб захищати Батьківщину від рашистів, чоловік прийняв відразу. Вже у квітні минулого року став у лави Збройних Сил України. Разом із побратимами 46-ї окремої аеромобільної бригади воював на Донецькому напрямку. Загинув у бою поблизу Мар’їнки 7 лютого. Йому було лише 37 років…

«На вмовляння матері повернутися додому із війни Сергій завжди відповідав, що не може так вчинити. Інакше підведе свої побратимів та командира, – згадують рідні Героя. – Його у війську цінували за самовідданість і готовність виконувати найскладніші військові завдання. Від рядового Сергій швидко дослужився до звання молодшого сержанта. Він був вірний присязі й робив усе для Перемоги. На жаль, йому не судилося дожити до неї…»

Церемонія прощання із Сергієм Маркушем відбудеться у Храмі за адресою: вул. Пирогова, 157-А (поч. о 10:00).

Поховають воїна об 11:00 на кладовищі у мкрн. Пирогово.

Глибокі співчуття рідним та близьким. Вічна пам’ять та слава Героям!



Переглядів: 539
Поширень: 0

Останні новини