У Гайсинському районі чоловік зберігав наркотики вдома на 8 мільйонів гривень: деталі

Вінницька поліція повідомляє, що 42-річний підозрюваний вирощував канабіс для продажу на території свого домогосподарства.

Для цього він купляв насіння конопель «елітних сортів» і облаштував у будинку теплицю.

Сушив та готував її для продажу також за місцем проживання, в спеціально обладнаних приміщеннях.

Загальна вартість вилучених наркотиків за цінами «чорного ринку» становить 8 мільйонів гривень.

За словами т.в.о. начальника Гайсинського районного управління Олександра Дадикіна, поліцейські офіцери громади та оперативники районної поліції отримали інформацію по злочинну діяльність 42-річного мешканця Краснопільської громади.

За процесуального керівництва Гайсинської окружної прокуратури, поліцейські провели ряд слідчих дій, зокрема, санкціонований обшук у дудинку правопорушника.

У раніше судимого за майнові злочини зловмисника слідчі вилучили понад 20 кілограмів сухого канабісу, частина яких була уже пофасована у ящики. Гроубокс, в якому чоловік вирощував наркотичне зілля, насіння, ваги, спеціальне фітоосвітлення, інше обладнання для вирощування конопель.

Також вилучено понад 70 тисяч гривень в національній та іноземній валюті, 700 таблеток медичних препаратів, що містять у своєму складі наркотичні речовини і заборонені у вільному обігу.

Чоловіку повідомлено про підозру та обрано запобіжний захід – тримання під вартою з можливістю внесення застави.

За цим фактом слідством розслідується провадження за ч. 3 ст. 307 Кримінального кодексу України (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів).

Санкція статті передбачає покарання - до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Процесуальне керівництво у досудовому розслідуванні здійснює Гайсинська окружна прокуратура.



Переглядів: 459
Поширень: 0

Останні новини